Burčáková sezona 2016
Zahájení letošní burčákové sezony plánujeme na čtvrtek 25. 8. Měli bychom začínat bílým, částečně zkvašeným hroznovým moštem odrůdy Zenit, původ hroznů Maďarsko.
Mošt se vyrábí ve vinařství Zborovský z dovezených hroznů. Výroba moštu je plně pod kontrolou vinařství. Na konci prvního zářijového týdne bychom měli naskladnit červený burčák odrůdy Svatovavřinecké od vinaře Novotného z Maršovic. Vysoká kvalita burčáků z tohoto vinařství nás v loňské sezóně přesvědčila a v letošní sezóně bychom rádi prodávali červené burčáky pouze od tohoto vinařství.
Ceny by měly v letošní sezoně kopírovat ceny sezony loňské. Mošty i burčáky budeme skladovat v chladírenském prostředí.
Ilustrační obrázek:
"Slovakia-Burciak-Lis". Licensed under Public domain via Wikimedia Commons.