Velkoobchod krobelomat

Burčáky 2022

Burčák jakožto částečně zkvašený vinný mošt má blahodární účinky na váš organismus. Jak je to možné? Obsahuje totiž velké množství vitaminů a dalších složek a kvasinek, které mají v sobě komplex vitaminu B; například tiamin podporuje srdeční činnost. Díky kvasinkám v něm jsou i bílkovinné látky, takže je i výživný.

Vznik burčáku:

Burčák, nebo taky „mléko starců“ je částečně zkvašený mošt z hroznů révy vinné. Vzniká jako meziprodukt při výrobě vína. Kvašení vinného moštu způsobují kvasinky, které se do něj dostávají z hroznů. Na hrozny se kvasinky dostanou zase přirozenou cestou během zrání. A je považovaný za primárně český výrobek.

Maximálně 3 dny:

Podle odborníků může být správný burčák starý maximálně 3 dny. Ve stáncích a obchodech vám ho nabízejí od konce srpna až téměř do listopadu. Pokud máte možnost, zjistěte si původ a výrobce nabízeného zboží.


Sezónu jsme odstartovali a na Krobelomat.cz najdete všechny dostupné odrůdy:

Pavlovín -  Irsai Oliver (ČZHM)

Pavlovín bílý - Solaris (burčák)

Maršovice červený - Zweigeltrebe (burčák)

Vinařství Zborovský - Muscat (ČZMH)

Jaký je rozdíl mezi burčákem a částečně zkvašeným hroznovým moštem?
Nejdůležitější pro člověka, který hroznový mošt prodává, je znát rozdíl mezi pojmem

  • ČZHM je stejný produkt, který ale vzniká z hroznů dovezených ze zahraničí.
    burčák může být označován pouze produkt, který je vyrobený čistě z tuzemských hroznů.
    Hlavním důvodem prodeje ČZHM u nás je nepoměr mezi nabídkou a poptávkou u pravého burčáku. Pravého českého burčáku totiž nevzniká tolik, aby pokryl poptávku ze strany veřejnosti.
  • Z hlediska procesu zpracování ani kvality tak není mezi burčákem a ČZHM vůbec žádný rozdíl. Kvalita samotného výsledného produktu vychází z kvality konkrétních hroznů a z jejich zpracování samotným vinařem.

 

 

Dejte na nás, že není podzim bez burčáku.

Akce a nabídky

Aktuální ceník

Ceník je k dispozici našim odběratelům.
Pro registraci klikněte zde

Kde nás najdete?

Masarykova 118, Modřice.